A+ A A-

Pristop

Peter J kitare so ročno izdelane iz izbranih materialov in so zagotovo plod moje ljubezni do glasbe in glasbil.
Nastajanje nove kitare začenjam z osebnim pristopom. Večino kitar naredim po naročilu. Naročnika želim spoznati do te mere, da začutim, kakšen instrument bi zadovoljil njegove potrebe v estetskem, ergonomskem in zvokovnem smislu. Ta dejstva in ta energija so pri ustvarjanju osnovno vodilo, ki mi pomaga izdelovati zelo posebne kitare.
Po dosedanjih izkušnjah in odzivih je ta pristop zelo uspešen. Vsak instrument ima svoj karakter. Moj prijatelj, glasbenik, skladatelj, Boštjan L. pravi, da je v "tisti pravi" kitari že muzika in da jo je treba le izvabiti na plano. Ko instrument nastaja, mu karakter zasnuje in oblikuje mojster, dušo glasbila pa uigra glasbenik.
Vsak kos lesa ima svoje značilnosti. Izbira lesa je najpomembnejši faktor in vse skupaj je podobno skladanju glasbe – po določenih pravilih, idejah, željah in potrebah zlagamo delčke v harmonično celoto. Tu je cel kup vprašanj, pristopov in rešitev, ki imajo logične, ergonomske, fizikalne razlage, še več pa je vprašanj, na katere ne poznam odgovorov. To so skrivnosti, ki jih rešujem intuitivno, po občutku, in le končni rezultat, torej zadovoljen in navdušen glasbenik, mi pove, da sem se odločil pravilno.

KONTAKT

PeterJ,  d.o.o.

Žlavsova ul. 7,

3212 Vojnik, Slovenija

peterj@peterj.si

+386 31 264 683 

Novosti

B-CUT
TELEOCTA
SJang
MM-Blues
SNT
SPK
BJang - bp
PJB - bp

Kitare Peter J

so instrumenti za izvabljanje glasbenih idej!

Oblikovne rešitve so rezultat iskanja estetike, ergonomije, funkcionalnosti in željenega zvoka. V vseh fazah izdelave uporabljam z občutkom in znanjem izbran les in ostale komponente.

Template Design © Joomla Templates | GavickPro. All rights reserved.